Toisille hupia, toisille työtä
Kuva: Tanja Ahola

Sanomalehden lukeminen, ravintolaillan tarjoiluista nauttiminen ja urheilulähetyksen, teatteriesityksen tai elokuvan katsominen ovat monelle mieluisia tapoja viettää vapaa-aikaa. Viihteellä on kuitenkin myös tekijänsä – ja lähemmäksi tätä viihde- ja vapaa-ajan työntekijöiden ammattikuntaa pääset juuri tämän museoretken kautta!
 
Ihmettele ravintolakeittiöiden massiivisen kokoisia työvälineitä Hotelli- ja ravintolamuseossa ja 1900-luvun alun painokonelaitteiden toimintaa Päivälehden museossa, kuuntele urheiluselostuksia ja urheilukilpailujen kautta hitiksi muodostuneita kappaleita vuosien takaa Suomen urheilumuseossa ja perehdy näyttelijöiden, lavastajien, kamera- ja valomiesten, puvustajien ja monen muun uraan Elävän kuvan museossa ja Teatterimuseossa.
 
Matkan varrella voit testata omiakin taitojasi muun muassa kirjapainon latojana, pikajuoksijana tai teatterin äänisuunnittelijana. Kumpi rooli miellyttää sinua enemmän, tekijän vai kokijan?Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Hotelli- ja ravintolamuseo
Kotimaisten hotellien, ravintoloiden, kahviloiden sekä Alkon historiaa interiöörien sekä yksittäisten esineiden muodossa.

Teatterimuseo
Johdatusta teatteriin ja muihin esittäviin taiteisiin, suomalaisen teatterin historiaan ja nykypäivään. Toiminnalliset näyttelyt rohkaisevat kokeilemaan itse ja ottamaan selvää mistä teatterissa oikein on kyse.

Päivälehden museo
Helsingin Sanomien ja suomalaisen sanomalehdistön vaiheita vuonna 1889 perustetun Päivälehden ajoista nykypäivään sekä vaihtuvia näyttelyitä monentyyppisistä sanomalehtialaan liittyvistä aiheista.

Suomen Urheilumuseo
Suomalaisen urheilun tähtihetkiä ja liikuntakulttuurin muutoksia Helsingin Olympiastadionin siipirakennuksessa.

Elävän kuvan museo
Elävän kuvan alkuvaiheita, elokuva-alan työtekijöiden välineistöä ja suomalaisen elokuvan historiaa.