Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisen museon seikkailu Suomen luontoon alkaa sukelluksella Itämeren pinnan alle ja jatkuu läpi vuodenaikojen aina pakkasta paukkuville tuntureille. Elämän historia vie dinosaurusten kera myös aikamatkalle menneisyyteen. Muissa näyttelyissä syvennytään evoluution myötä muotoutuneeseen maailman luonnon moninaisuuteen ja luustokokoelman kummallisuuksiin.
 
Venäläisajan uusbarokkia edustava tunnelmallinen museo löytyy Helsingin ydinkeskustasta Kampin kulmilta. Museossa on neljän pysyvän näyttelyn lisäksi myös vaihtuvien näyttelyiden sali.
 
Kiehtovien näyttelyiden salat aukeavat aivan eri tavalla opastuksella, joita on tarjolla toistakymmentä erilaista. Lisäksi museossa on kahvila ja pieni museokauppa.
 
Luonnontieteellinen museo on osa Luonnontieteellistä keskusmuseota, jonka yleisökohteita ovat myös Mineraalikabinetti sekä kaksi kasvitieteellistä puutarhaa Kaisaniemessä ja Kumpulassa.

Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Museokortti

Osoite
Pohjoinen Rautatiekatu 13, 00100 Helsinki
Puhelin
02941 28800
Aukioloajat
ti–ke, pe, su klo 9–16 to klo 9–18 la klo 10–17 Kesä- ja poikkeavat aukioloajat museon verkkosivuilla.
Pääsymaksu
Aikuiset 13 € Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 8 € 7-17-vuotiaat 6 € Alle 7-vuotiaat, opettajat, sotaveteraanit 0 € Kimppalippu (yhteislippu lapsille ja aikuisille) maks. 2 aikuista ja 4 lasta 32 € Vähintään 10 hengen aikuisryhmät 8 €/hlö Helsinki-kortilla 2 € alennus
Opastukset
Osa opastuksista sisältyy pääsylipun hintaan, osa on erikseen varattavia ja maksullisia. opastukset@luomus.fi, puh. 02941 28855
Palvelukielet